Best uten skader

Tren styrke for å tåle en høyere belastning. På den måten holder du deg skadefri og kan prestere bedre i idretten. Det er samtidig viktig å tilpasse treningen etter dine behov.

Paraidrett

BEDRE - UTEN SKADER

Styrketrening reduserer risikoen for skader og bedrer prestasjonen din i idretten. Programmet nedenfor er laget for å styrke skuldre, albuer, mage og rygg. I tillegg til bevegelighetstrening av brystryggen. Målet med treningen er at kroppen skal kunne tåle en høyere belastning, slik at du både holder deg skadefri og blir en bedre utøver.

OPPVARMING

Øvelsene nedenfor kan gjerne benyttes som en del av oppvarmingen. Det gjør at du får gjennomført litt skadeforebyggende trening på hver trening, samtidig som kroppen blir klar for selve treningsøkten. En god oppvarming bedrer ofte prestasjonen på treningsøkten eller i konkurransen.

BELASTNINGSSTYRING

Kroppen har god evne til å tilpasse seg treningsbelastning, men nøkkelen er at treningsmengden må trappes gradvis opp. Store svingninger i ukentlig trenings- og konkurransebelastning øker skaderisiko. Belastningen på overkroppen kan bli svært høy i paraidrett. Dette gjelder særlig ved en funksjonsnedsettelse i bena. Treningen belaster overkroppen i tillegg til all den hverdagslige aktiviteten som også belaster overkroppen. For å unngå belastningsskader er det derfor særlig viktig å ta hensyn til belastningen på treningen.

TILPASS ETTER DINE BEHOV

For å redusere risikoen for skader er det viktig å være bevisst på hvilke kroppsdeler som er ekstra utsatt for en høy belastning. Den skadeforebyggende treningen må dermed styrke de utsatte kroppsdelene, slik at det er mulig å tåle en høyere belastning. Tilpass treningen etter hvilken idrett du driver med og hvilke kroppsdeler du har særlig behov for å styrke.

Hold deg skadefri
Paraidrett

Exercises

 • Nivå 1

  10 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

 • Nivå 2

  10 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

 • Nivå 3

  12 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjør dem hver uke for holde effekten ved like.

Related Articles