Innebandy

Innebandyprogrammet demonstreres av Hanne Winther Hansen (f. 1998) og Kristian Skaug (f. 1999).

Se video

Hvorfor begynte dere med innebandy?

Hanne: 
Flere av venninnene mine fra fotballen hadde begynt. De fikk meg med, og i mange år kombinerte jeg fotball og innebandy, før jeg valgte å satse på innebandyen.

Kristian: Jeg begynte med innebandy fordi jeg tenkte det var en morsom og spennende fritidsaktivitet. Mye fart og mye spenning som du ikke får i andre idretter. 

 

Når visste dere at dere ville satse?

Hanne: Jeg skjønte for alvor at jeg ville satse etter at jeg ble tatt ut på min første landslagssamling. I forkant av den landslagssamlingen spilte jeg turnering med kretslaget, og det var etter denne turneringen jeg ble tatt ut på breddesamling med U-19-landslaget.

Kristian: Jeg tenkte aldri at jeg ville satse noe spesielt, men da jeg startet på Wang Toppidrett, tenkte jeg at jeg ville bli så god som jeg kunne bli. 

 

Hva er det neste store målet?

Hanne: VM for kvinner i Bratislava, Slovakia i desember 2017. 

Kristian: Mitt neste store mål er å bli førstekeeper i eliteserien og etter hvert komme på landslaget.

 

Er dere opptatt av å unngå skader?

Hanne: Ja,veldig! Jeg tror noe av suksessen jeg har hatt i innebandy skyldes at jeg aldri har hatt skadeavbrekk eller perioder der jeg har måttet avstå fra trening som følger av skader. Bank i bordet!

Kristian: Jeg er meget opptatt av å unngå skader. Innebandyspillere er veldig skadeutsatt, og folk blir skadet hele tiden. Jeg jobber flere timer hver uke for at dette ikke skal bli meg.

 

Hvor ofte trener dere skadeforebyggende?

Hanne: Opptil flere ganger i uka. Som regel legger jeg det inn som en del av oppvarmingen.

Kristian: Fra tre til seks dager i uka. Da har jeg mye fokus på knestabilitet og muskulaturen rundt hofte og kne. Dette er svært viktig for at keepere skal kunne holde seg skadefrie.

 

Hvor mye trener dere?

Hanne: Jeg går idrettsfag på Bjerke VGS, så jeg trener mye på skolen i tillegg til treninger med klubben. En normal uke for meg består av 8–10 økter.

Kristian: Jeg varier treningsmengden med sesongen. Om sommeren driver jeg gjerne med vedlikehold av basisferdigheter, som styrke og kondisjon. Da trener jeg 12 timer i uka. I sesongen og forsesongen har jeg 10–12 timer innebandy og 6–10 timer med basistrening i uka.

 

Har dere noen tips til dem som vil nå langt?

Hanne: Ikke slurv med den «kjedelige» treningen! For eksempel skadeforebyggende trening og basistrening. Langvarige skadeavbrekk er garantert enda kjedeligere, og kan sette en stopper for de målene du har satt seg.  I innebandy er det viktig med god basisstyrke i bein og god kjernemuskulatur, og selv om basistrening og skadeforebyggende trening kanskje ikke er det morsomste som finnes, er det superviktig!

Kristian: Skal du nå langt, må du jobbe med utholdenhet – både muskulært og kondisjon – være sikker på deg selv, og ikke minst skadefri. Mitt tips til keepere er å jobbe mye med teknikk og feeling. Som Gary Player sa: «jo mer jeg trener, jo heldigere blir jeg».