Spilleklar for fotballdommere - internasjonalt anerkjent oppvarming

En tilpasset versjon av oppvarmingsprogrammet «Spilleklar», også kjent som «The 11+ Referee» er laget for at fotballdommere skal kunne unngå skader.

Fotballdommer

STRUKTURERT OPPVARMING GIR EN GOD START PÅ TRENINGEN

Oppvarmingsprogrammet er basert på varierte balanse-, spenst- og styrkeøvelser. Her forbereder man kroppen på alle typer bevegelser som skal gjennomføres under trening eller kamp som dommer. Ved å bruke FIFA 11+ Referee kan mange av de vanligste skadene unngås.

REDUSER RISIKOEN FOR SKADER MED OVER 50 %

Det er lagt inn progresjon i de fleste øvelsene for å øke vanskelighetsgraden underveis, slik at treningsutbyttet kan opprettholdes etter hvert som du blir bedre. En studie på fotballdommere har vist at det skadeforebyggende oppvarmingsprogrammet FIFA 11+ Referee reduserer risikoen for skader med mer enn 50 %.

BELASTNINGSSTYRING

Kroppen har god evne til å tilpasse seg treningsbelastning, men nøkkelen er at treningsmengden må trappes gradvis opp. Store svingninger i ukentlig trenings- og kampbelastning øker skaderisiko. Stadig mer forskning peker derfor på at belastningsstyring er det viktigste du kan gjøre for å redusere skaderisikoen, uansett hvilken idrett du driver med

TRE NIVÅER

Øvelsene nedenfor er delt inn i tre nivåer. Prøv deg frem og se hvilket som passer best for deg. Du bør beherske øvelsene på ett nivå før du går videre til neste trinn. Det er ingenting i veien for å kombinere øvelser fra ulike nivåer etter hvert

Hold deg skadefri
Fotballdommer

Exercises

 • Nivå 1

  13 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

 • Nivå 2

  13 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

 • Nivå 3

  13 Øvelser Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjør dem hver uke for holde effekten ved like.

Related Articles