Ekstremt effektivt, ekstremt lurt

Dette 10-ukersprogrammet har vist seg å være overveldende effektivt for utøvere på alle nivåer. Styrken øker svært raskt, og risikoen for strekk i låret går kraftig ned.

Se video

Programmet funker!

Hvis det følges, viser forskningen at risikoen for strekkskader i baksiden av låret halveres – minst! Programmet er dessuten enkelt å gjennomføre og kan gjøres uten avansert utstyr. Det eneste du trenger, er noe mykt til å legge under knærne og en treningspartner eller et apparat til å holde igjen anklene.

Uke 1-3:

Den første uken er det kun to serier med fem repetisjoner. I uke to skal man øke til to økter med to serier og seks repetisjoner. Uke tre øker vi litt til. Da er det tre økter med tre serier og seks til åtte repetisjoner.

Uke 4:

Vi fortsetter med tre ganger i uken. Nå er det derimot tre serier med åtte til ti repetisjoner hver gang.

Uke 5-10:

Her kjører du fremdeles tre økter i uken. Tre serier hver gang med 10-12 repetisjoner. Nå er du blitt sterk og du har kanskje forhindret en strekkskade. Bra jobbet. Ikke stopp her. Fortsett med treningen.

Hold deg skadefri
Lår og hamstrings

Exercises

 • Nivå 1

  1 Øvelse Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsen på det første nivået, er det på tide å gå videre til neste.

  • Se video
   Nordic hamstrings
   3 x 3–5 repetisjoner
 • Nivå 2

  1 Øvelse Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsen på det første og andre nivået, er det på tide å gå videre til det tredje.

  • Se video
   Nordic hamstrings
   3 x 8–12 repetisjoner
 • Nivå 3

  1 Øvelse Last ned pdf

  Programmet består av tre nivåer. Når du mestrer øvelsene på alle nivåene, er det viktig å fortsette å gjøre den hver uke for holde effekten ved like.

  • Se video
   Nordic hamstrings
   3 x 8–16 repetisjoner

Related Articles