Disksport

Visste du ...?

... at den flyvende disken ble utviklet i 1948 av amerikaneren Walter Morrison? Leketøysfirmaet Wham-O kjøpte rettighetene til oppfinnelsen og utga den senere under navnet Frisbee.

Disksport for alle

Disksport er et samlebegrep på alle grener der man bruker en sendeplate (disk). Det er generelt en lavkostnadssport hvor det er enkelt å komme i gang for liten og stor. Noen grener er basert på lagspill, mens andre er for enkeltutøvere. 

Diskgolf 

Diskgolf, også ofte kalt frisbeegolf, ligner mye på vanlig golf, men i stedet for kølle, ball og hull, brukes disk og kurver. Utfordringene er å kontrollere diskens svevekurve mot banens hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Mye vind vil gjøre det enda mer utfordrende og spennende. 

Ultimate

Ultimate er en lagidrett med høyt tempo som spilles både ute og inne. Hvert lag består av 7 spillere (5 innendørs). Banen ligner en amerikansk fotballbane og spillerne er i konstant bevegelse mens de løper, kaster og mottar for å lage mål. Lagene forsøker å score ved å sentre disken til en medspiller i målsonen som angripes. Forsvar spilles som i basketball og det blir «turnover» når det angripende laget mister kontroll over disken. 

Utstyr

Det finnes ulike størrelser og vekt på diskene som brukes, og det brukes forskjellige disker til ulike typer kast. De aller fleste golfdisker veier 160-180 gram og finnes i mange plasttyper og farger. Kurven man kaster på er en metallkonstruksjon bestående av en rund kurv med kjetting som henger over kurven. Kjettingen bremser opp disken slik at den faller ned i kurven. På alle etablerte baner er kurvene godt festet i bakken, men det finnes og portable kurver på stativ som enkelt kan brettes sammen og fraktes. 

Disksport