Badminton

Møt Skadefris rollemodeller

Solvår S. Flåten Jørgensen (f. 1997) og Marius Myhre Fartum (f. 1991) tar skadeforebyggingen på alvor. På Skadefri viser de deg hvordan.

Se video

Hvorfor begynte dere med badminton?
Solvår: Mamma spilte badminton, og jeg var med henne i hallen fra jeg var ganske liten. Og så gled jeg bare inn i det.
Marius: Samme her. Pappa spilte,  jeg ble med og prøvde en gang, syntes det var gøy – og fortsatte.

Hva er det neste store målet deres?
Solvår: Først er det senior-EM i april, og så er det å kvalifisere seg til VM. Jeg skal ikke legge bort drømmen om OL i 2020, men foreløpig er det litt langt frem dit. Men OL i 2024 kan være mulig.
Marius: Det store målet er OL i 2020, men det er ganske lenge til. Så først er det EM og VM.

Hva har vært høydepunktet så langt i karrieren?
Solvår: Åh, det er mange! Jeg synes lagkamper er veldig gøy, for eksempel lagkampen under U19-EM i Polen. Når alle er sammen og heier og vil at du skal vinne – den følelsen er ganske god.
Marius: Det aller største for min del er uten tvil var da jeg vant Norwegian International. Det var en stor internasjonal turnering med høyt nivå. Fem NM-gull på rad setter jeg også veldig høyt.

Har dere vært mye plaget med skader?
Solvår: Jeg har gjort jobben min, så derfor har jeg egentlig aldri vært skikkelig skadet. Men jeg har vrikket begge anklene, og da er det lett å vrikke dem på nytt. Derfor trener jeg mye for å styrke akillesen og musklene i ankelen.
Marius: Jeg har hatt en rift i en sene i hoften, ellers har jeg vært heldig og ikke røket eller brukket noe.

Er dere opptatt av skadeforebygging?
Solvår: Ja, det er viktig. Jeg bruker alltid lang tid på oppvarming, med mye tøying og strekking og en del av øvelsene vi viser på Skadefri. Jeg bruker spesielt mye tid på skuldrene.
Marius: Jeg tenker på skadeforebygging hele tiden. Når du trener så hardt og så mye som vi gjør, så må du sette av tid til den skadeforebyggende treningen. Det gjelder å finne en halvtime her og en time der.