Ankel og fot

Skadefri app - lastes ned gratis

Alle idrettsutøvere vet at man må trene for å bli god. De fleste vet også at man ikke blir god når man ikke får trent det man vil på grunn av skader eller andre helseproblemer.

Senter for idrettsskadeforskning har i mange år forsket på hva slags skader forskjellige idretter og kroppsdeler er mest utsatt for, hvordan de oppstår og hvorfor de skjer. Forskningen viser at strukturerte oppvarmingsprogram reduserer skaderisikoen med opptil 50 % i en rekke idretter, for eksempel fotball og håndball. Denne kunnskapen er nå samlet i applikasjonen Skadefri.

Idrett eller kroppsdel

Det er to måter å finne frem til øvelsene på. Den ene er å velge idrett, den andre er å velge kroppsdel.

Noen av øvelser egner seg til å redusere skader i flere idretter, det er fordi de er det vi kaller  basisøvelser – altså øvelser der du trener på fysiske forutsetninger som gjør at du kan prestere bedre i idrett.

Nivåinndeling

Øvelsene i Skadefri er delt inn i nivåer etter vanskelighetsgrad. For hver av de 45 idrettene og 6 kroppsdelene vil du kunne laste ned et treningsprogram som er skreddersydd for idrettens risikoprofil.

Alle øvelsene har instruksjonsvideoer og forslag til antall repetisjoner. Du kan også laste ned treningsprogrammene som PDF-filer, som kan sendes videre og skrives ut.

Vi anbefaler at du gjør øvelsene minimum 3 ganger i uken. Det strukturerte øvelsesprogrammet er en god investering for fremtidige gode opplevelser med idrett og aktivitet.

Stadig utvidet

Senter for idrettsskadeforskning har som mål å tilby den beste idrettsmedisinske digitale læringsplattformen for skade- og sykdomsforebygging internasjonalt. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle innholdet vårt både på appen og nettsiden. Følg oss gjerne på Instagram og Facebook, da holder du deg oppdatert, profilnavn er Skadefri.no.

Ha det gøy med treningen!

 

 

 

Ankel og fot